Dobrodošli v Kranju!


Kranj je prestolnica prelepe Gorenjske, kjer ste z eno nogo v naravi z drugo pa v mestu. Iz mestnega jedra ste lahko v trenutku na podeželju ali pa pod vznožjem mogočnih Alp. Samo 30 minutna vožnja proti jugu vas loči od romantične prestolnice Slovenije, medtem ko vas 20 minutna vožnja proti zahodu pripelje do pravljičnega Bleda.

Kranjske kulinarike ni moč zgrešiti nikjer v Sloveniji. Kdo ne pozna slavne kranjske klobase? Ste vedeli, da imamo tudi Kranjsko pivo in Kranjske štruklje? Skupaj so idealen kulinarični trio, poskusite jih pa lahko v kranjskih gostilnah.

Mesto Kranj prežema urban umetniški utrip. Odprtja razstav se vrstijo ena za drugo. 2. oktobra se odpira 7. Mednarodni festival likovnih umetnosti, ki napolni vse galerije po mestu in ponuja številna vodenja po razstavah. Več o dogodkih najdete na www.visitkranj.com.

Turistično informacijski center

Turistični informacijski center - Kranjska hiša (Glavni trg 2) je odprt vsak dan od 8. do 19. ure, ob nedeljah in praznikih pa od 9. do 18. ure.

www.visitkranj.com
@visitkranj
@vistikranj #visitKranj #climbKranj 

info@visitkranj.com
+386 (0)4 238 04 50

kranj_Luka_Dakskobler
Luka Dakskobler

3 razlogi zakaj se v Kranj zaljubite na prvi pogled#1 Kulturno srce Slovenije
Staro mestno jedro Kranja je med najbolj očarljivimi v Sloveniji. Zanimivo nasprotje so visoke modernistične stavbe, za katerimi se skriva mestno središče. Na vsakem koraku se čuti naklonjenost do kulture in največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna. V bogati 6000-letni zgodovini so svoj pečat v mestu pustile mnoge zanimive osebnosti. Med zidovi gradu, stolpov in starih mestnih hiš se danes odvijajo kulturni dogodki in iskriva umetniška scena. Preverite aktualne dogodke na spletni strani www.visitkranj.com.

#2 Z eno nogo v mestu, z drugo v naravi
Kranjčani živimo v sožitju z naravo in močjo dveh rek. 30 metrov globok kanjon reke Kokre pod mestom je posebnost v svetovnem merilu. Sprehod ob reki obljublja svež in zelen oddih sredi mesta. Mesto z druge strani objema še reka Sava, njen revir pa je pravi raj za ribolov in muharjenje. Ena največjih prednosti za prebivalce in obiskovalce Kranja je, da smo z eno nogo sredi mestnega vrveža, z drugo pa že v naravi in med hribi.

#3 Prestolnica slovenskih Alp
Vsak pravi Kranjčan, ki ima kaj planinskega duha, mora osvojiti dvatisočak Storžič, ki se vzpenja nad mestom in mu daje značilno podobo. Ko zapade sneg, je Kranj odlično izhodišče za obisk alpskih smučarskih centrov. Samo nekaj kilometrov stran od živahnega mestnega središča doživite smuko na priljubljenem smučišču Krvavec ali nočno smuko na Starem vrhu.


Pozdemni svet kranjskih rovov


Pod starim mestom se skriva 1300 m podzemnih rovov, zgrajenih med 2. svetovno vojno, ki so včasih služili za mestno zaklonišče. Danes s v njih odvijajo veliko bolj priletni dogodki. Tu lahko vidite naravne znamenitosti, od kapnikov do jamskih živali, doživite pa lahko tudi simulacijo letalskega napada. Rovi pod starim Kranjem so najbolj zanimivi takrat, ko jih naselimo z energijo tradicionalnih dogodkov, kot sta Vinska pot ali Noč čarovnic. Po rovih vas popeljejo izkušeni vodiči, polni zgodb in urbanih legend.
Dogajanje_v_Rovih_pod_starim_Kranjem

Dvorana Zlato polje


Sponzorji in partnerji